HR excellence

"Vedd komolyan amit csinálsz és ha felelősséget érzel iránta, jól fogod csinálni."

Csíkszentmihályi Mihály

 

Ezzel a szolgátatással a csaknem 20 éves HR tapasztalatom szeretném a mai HR szervezetek hatékonyságának, modernizálásának szolgálatába állítani.

A HR folyamatos transzformáción megy keresztül.

A technológia világa, a fizikai távolság megszünte, a fiatal generációk megváltozott munkavégzési elvárásai, a közösségi média térhódítása, a BIG DATA kezelés mind-mind olyan varázsszavak, melyek gyökereiben változtatják meg a HR szervezettől elvártakat.

A középpontban az ember marad, de a HR tevékenysége nem szakadhat el az új kor munkavégzését megváltoztató tényezőktől. Ha a HR folyamatok fókusza nem a gyorsan változó üzleti elvárások kiszolgálásán van, ha a HR nem képes gyorsan reagálni az élő problémák megoldására, a cég sikeressége nem fenntartható.

Egy jó HR stratégia azonban nem elég, az ördög a megvalósítás gyorsaságán, rugalmasságán, a HR változást generáló képességén múlik.

Az adminisztratív HR rég a múltté.

A vezetők minden szervezetfejlesztési lépését partnerként, a legmagasabb szakmai minőségben és a leghatékonyabb módszertanok bevetésével támogató HR a jövő záloga. A HR folyamatos modernizációja egyetlen cégnél sem megkerülhető.

Egy 2015-ös felmérés szerint a HR legnagyobb kihívásai:


A következő generációs vezetők kinevelése


Stratégiai munkaerő tervezés, azaz a sikeres üzletvitelhez szükséges, megfelelő munkaerő bitosítása


Stratégiai válaszok az egyre fenyegetőbb képesség hiányokra


A HR lehetőségek még jobb kiaknázása


Jelentkezők megnyerése, az „élmény” típusú kiválasztási és integgrációs folyamat erősítése

A jövő HR-e merész. Innovatív, új megoldásokban gondolkodik, folyamatosan optimalizál és megújul. Egyszerűsít, kockázatcsökkentő módszerekkel támogatja a vezetők mindennapi döntéshozatali feladatait.

Már egy-egy célzott folyamat (kiválasztás, orientáció, képzési-, munkaköri -, kompenációs vagy, tehetség és utánpótlás menedzsment rendszer) megújítása jelentős változást indukálhat a dolgozói elkötelezettség, megtartás területén. Az újítások megtérülése pedig magas összegekben mérhető.

Mindehhez plusz erőforrás, idő, plusz erőfeszítés szükséges, ami leginkább nem áll rendelkezésre a HR szervezet általános leterheltsége miatt.

Ha HR vagy felső vezetőként úgy gondolod, van a fenn említett területeken továbblépési igényed, akkor egy-egy projekt teljes megvalósítását vállalom. Nem csak a stratégiai szintű végiggondolásban, hanem a teljes megvalósításban partnered tudok lenni, egy üzemeltetésre kész rendszert, folyamatot leszállítva a HR csapatodnak.

Ehhez első lépésként fel kell térképezni a jelenlegi helyzetet, átbeszélve a HR és cég vezetésével az elvárásokat, fókuszokat.

Ha nyitott vagy egy első konzultációra, várom megkeresésed.

Cég (kötelező)

Név (kötelező)

Beosztás (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Helyzetleírás